Ingyenes házhozszállítás

80.000,- Ft érték felett

Biztonságos gyors fizetés

SimplePay, PayPal

Egészségpénztári vásárlás

Könnyen, egyszerűen

Bemutatótermünk Szegeden

Közel 20 év tapasztalat

Blog

Természetes szál tölteteink 2. rész

2022.11.15 14:30
Természetes szál tölteteink 2. rész

Teveszőr, alpaka és bárány-, illetve juh gyapjú.

Gyapjú töltetű termékek

Birka gyapjú

Gyapjúszál töltettel rendkívül kényelmes és puha paplanok készíthetők. A gyapjú nedvességfelvevő képessége rendkívül jó. Képes saját súlyának 30 %-át is meghaladó nedvességet felvenni úgy, hogy nem válik nedves tapintásúvá. A felületét borító viaszanyag miatt szennytaszító. A szálak felülete pikkelyes szerkezetű, ezért szálvándorlásra, filcesedésre hajlamos.

 

A gyapjú töltet használati értékének és a termék megjelenésének további javítása érdekében lehetséges, sőt szükséges a gyapjúhoz valamennyi (5-20 % közötti) poliészter szálat keverni. Fontos tisztában lenni, hogy ezzel a termék minőségét javítjuk, tartósságát növeljük. A gyapjú töltethez történő poliészter keverésével a termékeinket könnyebbé, „habosabbá”, azaz puhábbá és szebbé tesszük és a gyapjúra jellemző filcesedési folyamatot lassítjuk.

A pamut huzatanyagba bújtatott gyapjú töltetű paplanok, párnák a kiváló meleg tartó és párafelvevő képességük miatt tökéletes alvási komfortot biztosítanak reumatikus megbetegedésben szenvedőknek is. Érdekes és egyedi tulajdonság a gyapjúféleségeknek, hogy a jó téli töltetekre jellemző nedvességtaszító tulajdonsága mellett érdekes mód a párát mégis jól megköti. Nagyon fontos kezelési tanács, hogy a ezek a termékek a filcesedési hajlam miatt nem moshatóak.

Gyapjúból készült "Billerbeck" termékek:

Love Story gyapjú paplan

Wool Classic

Debora 

Alpaka gyapjú

AlpakaDél-Amerikában őshonos teveféle az alpaka. Az alpaka gyapjú abban különbözik a juhgyapjútól, hogy nem zsíros, ezért hypoallergén. A különböző testrészeken változó a gyapjú finomsága. A hason és nyakon növő szőr a legfinomabb. Ezekről a testtájakról nyírt szőr kereskedelmi neve a „bébi-alpaka”. (Tehát szó sincs arról, hogy „kicsi állatok megkínzása árán tépett egzotikus alpaka szőrrel kényeztetik magukat a luxus ágyneműk vásárlói” :-) A gyapjú finomságát mikrométerben mérik. Összehasonlításul megemlíthető, hogy a pókháló vastagsága mintegy 2,5 mikron, a selyemszálé 14,5, az alpaka gyapjú finomsága 15-25 mikron között van, tehát hasonlóan puha tapintású, mint a selyemszál és azonos használati értékű, mint a kasmír. FONTOS kezelési tanács, hogy ezeket a termékeket sem szabad mosni.

Alpaka gyapjúból készült "Dreamline Billerbeck" termékek:

Lima termékcsalád

Teveszőr termék

TeveA termékeinkben felhasznált teveszőrt az eurázsiai tevefajták mellkas szőréből nyerik. A teveszőr puha és lágy. Üreges szerkezetű, ezért fajsúlya könnyebb, mint a birkagyapjúé. Meleg téli takaró töltésére kiválóan alkalmas. A „Dreamline Billerbeck” márkatermékekhez felhasznált teveszőr eredetét tekintve főleg az ázsiai régióból (Kína, Mongólia) származik. A teve testét kétrétegű bunda fedi: egy meleg pelyhes belső réteg és egy durva és hosszú szálú külső szőrréteg. Vedléskor mindkét szőrréteget nagy csomókban elhullajtják. Egy példány évente 3 kg szőrmennyiséget vedlik le. A külső szőréből kiváló minőségű fonal készül. A pelyhes belső szőre kb. 5 cm hosszúságú és olyan finom, hogy nem filcesedik össze. A selymes has alatti szőr megvédi a tevéket a gyakran - 20 °C és 50 °C fok között ingadozó szélsőséges hőmérséklettől.

 

Az eurázsiai és a legtöbb dél-amerikai tevefajok szőre szálszerkezetét tekintve üreges, ennek köszönhetően kiváló hőszigetelő, mivel a szálak így magukba tudják zárni a levegőt. A nyírt, juh gyapjúnál könnyebb, puhább anyag, ezért nagyon előnyösen használható exkluzív minőségű paplanok töltéséhez. A szál rendkívül finom, kb. 15-18 mikron vastagságú és tömegének 30%-áig képes nedvességet felvenni. A töltet igen laza, de nem túlságosan duzzadó, a pehelyre jellemző „töltőerő” nem várható el ettől a töltettől. A billerbeck a bizonyos testtájakról származó úgynevezett „bébi” teveszőrt használja, amely nagyobb, durvább felszőröket nem tartalmaz. FONTOS, erről a termékcsaládról is tudni, hogy ezek a cikkek nem moshatóak.

Teveszőrből készült "Dreamline Billerbeck" termékek:

Brilliant

 

forrás: billerbeck.hu