Ingyenes házhozszállítás

80.000,- Ft érték felett

Biztonságos gyors fizetés

SimplePay, PayPal

Egészségpénztári vásárlás

Könnyen, egyszerűen

Bemutatótermünk Szegeden

Közel 20 év tapasztalat

Blog

HOGYAN TALÁLJUK MEG A LEGJOBB MEMÓRIA HABOS MATRACOT HÁTFÁJÁSRA

2022.02.21 14:00
HOGYAN TALÁLJUK MEG A LEGJOBB MEMÓRIA HABOS MATRACOT HÁTFÁJÁSRA

Mielőtt megveszed az új memória habmatracot, ki kell próbálnod, hogy tapasztald keményebb, vagy puhább matrac szükséges-e a fájó hátadnak, illetve derekadnak.

 

 

 

 

 

 

Ú T M U T A T Á S

 

1.      Mielőtt megveszed az új memória habmatracot, ki kell próbálnod, hogy tapasztald keményebb, vagy puhább matrac szükséges-e a fájó hátadnak, illetve derekadnak. Az első reakciód valószínűleg az lehet: 

,,a keményebb sokkal jobban hangzik, úgyhogy biztos arra van szükségem, mert az orvosok is azt mondják, hogy a kemény ágybetét jó a gerincnek”

Nos ez ebben a formában nem igaz, mert nincs két egyforma emberi test, így gerinc sincs.

Ha most egy kemény matracon alszol, és fáj a hátad, gondolkodtál-e már egy puhább matracon? Lehet azért fáj a hátad, mert túl kemény a matrac. Ha el szokott zsibbadni a kezed, vállad, akkor szinte biztos! Nem mindig az az ágybetét jó a hátadnak / derekadnak, amiről te azt gondolod, hogy jónak kellene lennie.

 

2.      Általánosságban mondható, hogy egy kemény memory matrac a háton alvóknak lesz megfelelő, a puhább főleg az oldalt, és hason alvóknak válik be. Gondoljunk csak bele, ha oldalt, vagy hason alszunk, és túl kemény a matrac, akkor a kiálló testrészekre (csípő, mell, váll) folyamatos terhelés nehezedik. Így ébredhetünk zsibbadó csípővel, karral. Matrac vásárlás során mindig úgy próbáljuk ki a fekvőbetéteket, amilyen testhelyzetben alszunk. 

 

3.      Ha tudod, hogy puha matracra van szükséged, érdemes lenne megkockáztatnod egy memória habos matracot. Azért hívják emlékező habnak, mert nyomás hatására felveszi a test formáját, és képes azt teljes egészében lekövetni. A memory habos ágybetétek többsége úgy épül fel, hogy egy hideghab / rugós rendszer adja az alátámasztást, és a memory réteg pedig a felső kényelmi részt hivatott ellátni. A memory habos matracokat ennek az alapanyagnak köszönhetően nem is szokták zónásítani, hiszen pont ott fogadja be a csípőnket, vállunkat, ahol azok éppen elhelyezkednek.

 

4.      A matrac vastagságát is figyelembe kell venni. Lehet, hogy egy memória habos feltét még ideálisabb lehet. A feltét ugyanazt a kényelmet biztosítja, csak kevésbé vastag, és ezáltal olcsóbb is.

Figyelem! A kifeküdt, és kiteknősödött matracra nem jó a memória topper, hiszen ez esetben nincs megfelelő alátámasztás! Sokan azt hiszik, hogy felületjavítóval ki lehet küszöbölni ezen problémát, de sajnos nem. Hiszen a memóriahab formakövető tulajdonsággal rendelkezik, és az alátámasztást az alatta lévő matracnak/ rétegnek kell szolgálnia a test számára. 

 

5.      Lehetséges, hogy kibontás után furcsa szagú a hab, de ez normális, hiszen a memória habnak van / lehet ,,szaga”. Kibontás után nem sokkal elmúlik.  Amennyiben ez zavarja, pihenés közben olvassa el ,,Hogyan lehet megszabadulni a memory hab kellemetlen szagától?” című cikkünket.

HOGYAN TALÁLJUK MEG A LEGJOBB MEMÓRIA HABOS MATRACOT HÁTFÁJÁSRA