Ingyenes házhozszállítás

80.000,- Ft érték felett

Biztonságos gyors fizetés

SimplePay, PayPal

Egészségpénztári vásárlás

Könnyen, egyszerűen

Bemutatótermünk Szegeden

Közel 20 év tapasztalat

Blog

KÜLÖNBSÉGEK MEMORY FELÜLETJAVÍTÓK KÖZÖTT

2021.10.02 13:40
KÜLÖNBSÉGEK MEMORY FELÜLETJAVÍTÓK KÖZÖTT

A memória habos felületjavító enyhíti a nyomáspontokat a pihentetőbb alvás érdekében. Érdemes vásárláskor a következőkre odafigyelni: sűrűség, szilárdság, vastagság, összeállítás. 

 

A memória habos felületjavító enyhíti a nyomáspontokat a pihentetőbb alvás érdekében. Számos jótékony hatással, és kényelmi előnnyel jár, miközben megspórolja egy új matrac vásárlását. A test hőjére, és tömegére reagálva körbeveszi azt a hajlatok mentén, hogy teljesen egyenes pozícióban tartsa. A különféle testalkat, alvási szokás, és kényelmi szempontnak megfelelően rendkívül sokféle feltét létezik. 

 

 

Sűrűség

A memória hab sűrűsége 40 és akár 100 kg/m3 is lehet. Érdemes legalább 50-60 kg/m3 sűrűségű habot választani. (A 80-100 kg/m3  -es habokat a Tempur használja.)

 

Szilárdság

A felület kiképzése - töltet - rugalmasság (ILD) tükrözi a szilárdságot, ruganyosságot.

 Az ILD számítása: a feltét tömege/a hab nyomásszázaléka. Az ILD 8-20-ig terjed, legtöbben a 12-15-öset kedvelik. A 10 alatti ILD mutató puha alátámasztást nyújt, és a 16 feletti pedig keményet. A szoba hőmérséklete befolyásolja a mutatót.

 

Vastagság

A memória hab feltétek vastagsága sokféle lehet egészen a 2cm-től a 10cm-ig. A legnépszerűbb vastagság a 4-6-8  cm.  A 2 cm-es vastagság szinte csak marketing fogásnak felel meg, igazi javulást nem nagyon eredményez. Amikor a feltét vastagságát választjuk meg, figyelembe kell venni, hogy milyen párnázottságra van szükségünk.

Egy nehezebb embernél előfordulhat, hogy egy vékony topper nem javítja eléggé a felületet, de egy vastag topper sem biztos, hogy jól alátámaszt egy kis súlyú embert.

Az alvási szokás is fontos aspektus a vastagság megválasztásánál. Az oldalt alvók inkább a vastagabb feltéteket kedvelik, mint a hason, és háton fekvők. Érdemes azt is figyelembe venni, hogy a feltét használatakor szükséges lehet eltérő (nagyobb) méretű lepedő használata.

 

Összeállítás

Nem minden felületjavító áll tisztán memória habból, néhány gyártó plusz töltetet is használ. Általában az efféle hozzáadott anyagok hatására a feltét hamarabb tönkre mehet, és alvás közben melegítenek is. Csökkenthetik a reakcióidőt a testhőmérsékletre, kifejezetten, ha a huzat műszálas réteggel steppelt. A latex- szel való kombinálás növelheti az alátámasztást. Néhány feltétre jellemző a zselé gyöngyök, amelyek hűvösebb érzést biztosítanak.

 

Egyéb Tervezési tulajdonságok

Sok memória habgyártó úgy kezeli az anyag elégtelenségét, hogy a toppert különféle technológiákkal, és tervezési tulajdonságokkal egészítik ki. A szellőzés növelése, és a hűsebb felület biztosítása érdekében némely feltét speciális szellőző csatornákkal rendelkezik. Felületi mintákkal ruháznak fel néhány felületjavítót, hogy a nyomást hatékonyan eloszlassa, és szétossza a súlyt. A baktériumok elleni védelemért különféle atka ellenes kezelést kapnak. Néhány huzat, vagy memóriahab aromaterápiás kezelést kap, mint például az aloe-vera, narancs-illat, levendula, kamilla. Ne csábuljon el különböző akcióknak, rendkívüli kedvezményekkel feltüntetett áraknak, mert ez legtöbbször a minőség rovására megy.

 Fedőmatrac