Ingyenes házhozszállítás

80.000,- Ft érték felett

Biztonságos gyors fizetés

SimplePay, PayPal

Egészségpénztári vásárlás

Könnyen, egyszerűen

Bemutatótermünk Szegeden

Közel 20 év tapasztalat

Blog

Pehely és toll

2023.06.23 10:47
Pehely és toll

Cikkünkben bemutatjuk a pehely és toll lényegbeli különbségeit. Emellett elmeséljük, hogy mitől olyan különleges a magyar libapehely! 

 

Miért a magyar libapehely?

 

A Magyarországon tenyésztett madarak pehely minősége a klíma, a fajták és a hagyományos tartási körülmények miatt sajátos és utolérhetetlen. Az extra minőség előállításához megvan a szabadtartásos legeltetés lehetősége és szakemberek hozzáértése.

A környezet, a vadvirágos rét és a gyógynövények lehetővé teszik, hogy a magyar libák nagyobbra és erősebbre nőjenek, mint a világ többi házi libája.
A pelyhek tisztítása során semmiféle vegyszeres, kémiai anyagot nem használunk. Ezért a magyar libapehellyel töltött termékeinket allergiás és érzékeny bőrűeknek is ajánljuk.

Magyarország azon kevés helyek egyike Európában, ahol a libákat még mindig széles körben nevelik szabadon. Magyarországon libáink különleges klímában nevelkednek. Télen nagy fürtös pelyhekkel, nyáron pedig tiszta, fényesen fehér tollakkal védik magukat az extrém meleg időjárástól. A libatartásnak nagy hagyománya van Magyarországon, a liba- és pehelytermékekkel kapcsolatos iparágak kifinomultak és szabályozottak.

Pehely vagy toll? 

A pehely paplanok és párnák régóta népszerűek az alvás világában, és számos előnnyel rendelkeznek. A pehely, amely a madarak tollainak puha és könnyű része, kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy a pehely paplanok és párnák melegen tartanak télen, ugyanakkor lélegzők és kellemesen hűvösek a nyári hónapokban. Az alvás minőségét is javíthatják, mivel kényelmesen illeszkednek a testhez, és tapintásuk puha.

Az egyik fő különbség a pehely és a toll között az, hogy a pehely finom, pihés rész, míg a toll a madár külső tollazatának merevebb és keményebb része. A pehely könnyű, rugalmas és tömör, míg a tollak merevebbek és erősebbek. A pehely tehát puhább és légiesebb érzetet nyújt a paplanok és párnák esetében.

Szálló pihék

Az alvás komfortjának növelése érdekében a pehely párnák általában magasabb pehelytartalommal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy nagyobb arányban tartalmaznak pelyhet a többi anyaghoz képest. Ez fokozottan puhává és könnyűvé teszi őket, miközben megőrzik a hőszigetelő tulajdonságaikat.

Másrészről, a toll párnákban és paplanokban általában kevesebb pehely található, és több toll van jelen. Ez miatt a toll párnák és paplanok kissé nehezebbek lehetnek, mint a pehely változatok, de még mindig kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A toll párnák szilárdabb támasztékot nyújtanak, és valamivel merevebbek lehetnek a pehely párnákhoz képest.

Fontos megemlíteni, hogy a pehely és a toll minősége is számít. Magas minőségű pehely és toll termékek jobb hőszigetelő tulajdonságokkal, tartóssággal és kényelemmel rendelkeznek. A minőségi termékek gyakran tartalmaznak tisztított és sterilizált pehelyet vagy tollat, hogy minimalizálják az allergiás reakciók kockázatát.

Amikor pehely párnát választ, érdemes figyelembe venni az egyéni preferenciáját és az alvási szokásait. A pehely párnák és paplanok különleges puhaságot és könnyedséget kínálnak, ami sok ember számára rendkívül kellemes alvási élményt nyújt. Azonban, ha valaki inkább szilárdabb támasztékot szeretne, akkor a toll párnák is jó választás lehetnek.

Nagyobb pehelytartalommal rendelkező párnák és paplanok számos előnnyel járhatnak. Itt van néhány ok, miért lehet jó, ha nagyobb a pehelytartalom:

  1. Puhább és kényelmesebb alvás: A pehely magasabb aránya puhább és könnyebb struktúrát eredményez. Ez azt jelenti, hogy a párnák és paplanok puha és lágy érzetet nyújtanak, és kényelmesebben illeszkednek a testhez. Az ilyen típusú termékek kiválóan alkalmasak azoknak, akik szeretik a puhább és légiesebb alvási felületet.
  2. Jobb hőszigetelés: A pehely kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik. Magasabb pehelytartalom esetén a párnák és paplanok hatékonyabban tartják meg a test hőjét, így melegebben és komfortosabban alhatunk télen vagy hűvösebb éghajlaton.
  3. Jobb légáteresztés: A pehely párnák és paplanok lélegzők, ami azt jelenti, hogy könnyen átengedik a levegőt. Ez segít abban, hogy a test hőmérséklete kiegyensúlyozott maradjon, és megakadályozza a túlzott izzadást és a túlmelegedést alvás közben. A jobb légáteresztés hozzájárulhat az alvás minőségének javításához és a kellemes, friss érzethez.
  4. Tartósság: Magasabb pehelytartalom esetén a párnák és paplanok általában jobban tartják formájukat és ellenállóbbak a deformálódással szemben. A pehely nagyobb tartósságot és rugalmasságot biztosít, így hosszabb ideig élvezhetjük a párnák és paplanok kényelmét.

Érdekli, hogy hogyan készülnek a Billerbeck pehely és toll töltetű paplanok és párnák? A videóra kattintva megnézheti! 

A tollak a madarak repüléshez és hőszigeteléshez szükségesek, és különleges tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek hasznosak lehetnek az alvás kényelmének javításában.

A tollak számos előnnyel rendelkeznek, amelyeket az alvásban használt termékekben kihasználnak:

  1. Kiváló hőszigetelés: A tollak rendkívül hatékony hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek. A madarak a tollaikon keresztül megtartják testhőmérsékletüket és védik magukat a hideg időjárási körülményektől. Ennek eredményeként a toll töltőanyagként használva kiváló hőszigetelést nyújt az alvás közben, segítve a test melegen tartását.
  2. Rugalmasság és tartósság: A tollak rugalmasak és ellenállóak, így hosszú távon is megtartják formájukat. Ez azt jelenti, hogy a toll töltőanyagú párnák és paplanok nem deformálódnak könnyen, és hosszabb ideig megőrzik kényelmes tulajdonságaikat.
  3. Jó légáteresztés: A tollak között általában van hely a levegőnek, ami segíti a jó légáteresztést. Ez lehetővé teszi a párnákban vagy paplanokban található tollaknak, hogy szabadon mozoghassanak és hozzájáruljanak a levegő keringéséhez. A jó légáteresztés kényelmes és friss alvási környezetet teremthet.
  4. Könnyedség: Bár a tollak erősek és tartósak, rendkívül könnyűek is. A toll töltőanyaggal készült termékek ennek köszönhetően nem nehezednek el.

A tollakat gyakran pehellyel kombinálják az optimális tulajdonságok eléréséhez. A pehely és a toll kombinációja kiegyensúlyozott alvási felületet teremt, amely egyesíti a pehely puhaságát és a tollak hőszigetelését.

Összességében a tollak kiváló alapanyagot nyújtanak a párnák és paplanok töltéséhez. Kényelmesek, hőszigetelők, tartósak és könnyedek, mindezt a jó légáteresztés mellett. Ezért a toll alapanyag népszerű választás a kényelmes alvás és a jó minőségű pihenés érdekében.