Ingyenes házhozszállítás

80.000,- Ft érték felett

Biztonságos gyors fizetés

SimplePay, PayPal

Egészségpénztári vásárlás

Könnyen, egyszerűen

Bemutatótermünk Szegeden

Közel 20 év tapasztalat

Blog

A JÓ MATRAC ISMÉRVEI

2022.06.27 14:13
A JÓ MATRAC ISMÉRVEI

Vegyük sorba, hogy mitől jó a matrac! Kemény vagy puha? Drága vagy olcsó? 

Vegyük sorba!

    • A jó alátámasztás tehermentesíti a gerincet, és megtartja a természetes S formáját. Differenciáltan osztja el a testrészek súlyát a matrac teljes felületén.
    • Felveszi a test kontúrját. Minél több egészségzónája van a matracnak, annál jobb az alátámasztási képessége, jobban igazodik a test egyéni igényeihez, ezáltal a lehető legkényelmesebb.
    • A matrac magja és huzata teljesen átszellőzik, lehetővé téve a felvett nedvesség teljes kipárolgását, biztosítja az alváskörnyezet higiéniáját.
    • A legjobb anyagokból készül, ami garantálja a hosszú élettartamot.

 

KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

 

Milyen számunkra az ideális matrac: a kemény vagy a puha matrac?


Bármelyik megfelelő lehet. A legfontosabb, hogy a gerincoszlop megtartsa S formáját, legyen jól alátámasztva, és Ön kényelmesnek érezze.

,,Kinek melyik a jó matrac" kérdés nagyon szubjektív. Függ az alvási szokásainktól, életkortól. 

 

Melyik kényelmesebb: az egyszemélyes, vagy a kétszemélyes matrac?


Nincs két egyforma ember, különböznek az igényeink, és a testfelépítésünk. Az egyszemélyes matracot mindenki saját részére választja ki. Két egyszemélyes matrac esetén a mozgásunkkal keltett hullámzással sem zavarjuk a pihenést. 

Két egyforma matracot akkor érdemes külön vásárolni, ha később tervezünk motorosan állítható vagy fejvég - lábvég emelős ágyrácsot használni a matracunk alátámasztásaként, vagy ha az egyik fél nagyobb testsúllyal rendelkezik. 

Befolyásoló tényező lehet még, hogy ha nehéz matracot választunk, akkor a két darab egy személyes matracot könnyebb forgatni. 

 

Elég-e az egészséges alváshoz egy jó matrac?


Egy matrac jó tulajdonságai csak egy jó ágyráccsal, ágybordával együtt érvényesülnek maximálisan. Ezért fontos, hogy megfelelő alátámasztást biztosítsunk fekvőbetétünk számára. Mindenképp zárjuk ki azt a megoldást, hogy régi matracunk tetejére helyezzük az új matracot! Ha a matrac alatt az alátámasztás nem egyenes, abban az esetben az új matracunk is hamarabb tönkre megy. 

 

Drága, vagy olcsóbb matrac?


Ne csábuljon el az akciós áraktól, rámenős hirdetésektől. Győződjön meg arról, hogy a kiválasztott matrac megfelel-e a jó matrac tulajdonságainak (lásd fentebb). Próbálja ki a matracot, feküdjön rajta pár percet, bizonyosodjon meg arról, hogy kényelmes-e huzamosabb használat alatt is. Csak ezután hasonlítsa össze az árakat. Azt vásárolja meg, amelyik a legtöbbet nyújtja a legkedvezőbb áron. (Best value for money).

Ha egy nyugtalan éjszaka után fáradtan, és összetörten ébredünk, fáj a hátunk, a derekunk, a vállunk a nyakunk, annak oka legtöbbször az, hogy testünket nem a megfelelő módon támasztja alá a matrac. Egy átlagos matrac nem tudja differenciáltan biztosítani a testrészek eltérő súlyának, és egyedi nyomásérzékenységének alátámasztását.